Pagina Ad Astra pentru dezbaterea reformei legislative. Materialele postate aici nu reprezintă neapărat opinia asociaţiei Ad Astra sau a membrilor acesteia, afară de cazul că este specificat altminteri. Aşteptăm contribuţii la adresa:
dezbatere@legislatie.ad-astra.ro. Mai multe detalii ...

Statutul paginii legislatie.ad-astra.ro

  1. Secţiunea legislatie.ad-astra.ro a portalului Ad Astra este dedicată dezbaterii reformei legislative a sistemului de cercetare-dezvoltare şi inovare din România.
  2. Aşteptam, la adresa dezbatere@legislatie.ad-astra.ro, comentarii şi propuneri privitoare la legislaţia existentă şi la proiectele aflate în dezbatere publică pe siturile iniţiatorilor acestora.
  3. Textele trimise spre publicare vor fi supuse controlului editorial al membrilor Ad Astra, sub aspectul clarităţii şi coerenţei exprimării, conciziunii şi relevantei pentru dezbaterea reformei, dar nu şi în privinţa naturii ideilor exprimate. Textele clare, concise şi la obiect vor fi publicate.
  4. Textele sunt limitate la 1000 de caractere. Documente mai detaliate sunt binevenite dar trebuie publicate sau postate anterior, separat (de exemplu, pe zenodo.org) şi semnalate nouă printr-un rezumat de maximum 1000 de caractere, urmând ca aici să fie publicat rezumatul şi o referinţă (un link) la document.
  5. Ne dorim o varietate cat mai mare de argumente şi contra-argumente şi expresia unei game cat mai largi de interese, scopul nostru fiind de a evidenţia, clarifica şi a face publică aceasta varietate. Decizia finală privind directia reformei legislative apartine exclusiv Parlamentului si Guvernului Romaniei.
  6. În consecinţă, prezenţa unei opinii în această secţiune a sitului nu implică faptul că Asociatia Ad Astra, sau vreun membru al asociaţiei, ar fi de acord, neapărat, cu acea opinie. Unele dintre comentarii şi dintre propuneri pot fi susţinute de asociaţie, prin vot, caz în care vor fi evidenţiate distinct, de exemplu în secţiunea ``comunicate Ad Astra''.
  7. Pe măsura ce procesul de reforma a legislaţiei progreseaza, Ad Astra va atrage periodic atenţia autorităţilor relevante de la nivelul ministerelor şi Parlamentului asupra conţinutului acestei pagini.

actualizat la 2023-12-07 18:14:07